Tidig nyårshälsning från oss :-)

Tidig nyårshälsning från oss.

http://elfyourself.jibjab.com/view/zSb7VY8wozaDAH0i

Nya dagar...

Nya dagar kommer och går, nu är man på jobbet igen, och allt är bra med mig.

Vi ska nämligen bli fler i vår lilla familj om allt går som det ska !!!!!!!!!! Jo, det är sant, jag har rubbat min tidigare åsikt om att inte skaffa fler. För den här gången är livet helt annorlunda, inget och ingen sjuk som stör mitt inre, lugn och ro o sinnet.

Kollade en sista gång med läkarens hjälp idag, med sjukhusets obehagliga vaginala ultraljud för att se att det ligger rätt (har legat som ett utomkveds vid tidigare tillfälle i mitt liv) och allt ligger rätt och pulsen slår på det OTROLIGT lilla fostret.

Jag mår illa. Så klart. Bara att be till högre makter att allt går bra nudå. Risken för missfall är ännu överhängande.

Over and out.


Dålig...

Jag har varit dålig på att uppdatera, men jag mår lite, och inte så lite pytonorm...

Men julen har passerat ändå. Klapparna kom och maten försvann. Delar av den i soptunnan om jag ska vara ärlig, man blir fort less på skiten.

Idag masade jag mig ut och byggde snökoja. Eller rättare sagt, jag byggde, Zebban pajade och grannen hjälpte till, Blev faktiskt rätt så bra.

Kvällarna passerar mest i lugnets tecken. Inget vin. Inget partaj. Det är som det ska med andra ord. Eller ?? Ja, jag vet inte det jag, men så här lär det väl vara ett tag...


Over and out.

Jag är värdelös på att vänta

Vänta. Det finns inget värre ord i det svenska språket. "Du måste vänta". Jag är jättedålig på det. Jag tycker allt borde ske ögonblickligen, att man borde kunna svara direkt på det mesta.  Samhället fungerar inte så, inte kroppen och inte människor heller.  Mitt tålamod suger verkligen. Bara att bita ihop och vänta.

Den som väntar på nåt gott... eller hur var det ???

Tydligen går tålamodet i arv. Man kan inte vänta på att få av sig kläderna innan man hoppar i badkaret :-)


But why ?

Man kan ju verkligen undra vad som driver en att INTE ta ledig såna här dagar ? Jag kan svara. Fastän jag inte vill erkänna det.

Jag har inga semesterdagar kvar att ta ut. Dem har jag tagit ut på mindre viktiga dagar, nån annan gång. Så nu sitter jag här, framför min skärm och undrar varför den 23 april var en bra dag att vara ledig  ??Tvätta håret

Det är en sjukt tråkig uppgift. När man har långt och massor av hår, är det dessutom ett helt projekt. Tvätta, sköööööööööööööööööölja, tvätta, skööööööööööööööööööölja............ balsamera...... skööööööööööööööölja.. sedan kamma, och fan det gör ont. Sedan, torka - tar hundra år, och sedan locka, platta eller vad man nu ska göra.

Gud, det är en hel lång timme som allt tar.

Jag tror jag ska raka mig.


Olika åldrar...

Kvinnan tar sig en titt i spegeln när hon är:

3 år: Tittar på sig själv och ser en Drottning

8 år: Tittar på sig själv och ser Askungen eller Törnrosa.

15 år: Tittar på sig själv och ser Askungen, Törnrosa eller
Hejaklacksledaren - om hon inte har PMS och ser en fet, finnig och FUL tjej.
(Mamma, jag KAN inte gå till skolan och se ut så här!).

20 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att gå ändå.

30 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att hon inte har tid att
fixa till sig själv så hon går ändå.

40 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,för
stripigt/lockigt hår' - men säger 'Jag är åtminstone ren' och går ändå.

50 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är' och går vart hon vill.

60 år: Tittar på sig själv och påminner sig om alla människor som inte ens
kan se sig själv i en spegel längre. Går ut och återvinner världen.

70 år: Tittar på sig själv och ser visdom, skratt, förmåga - och går ut och
njuter av livet.

80 år: Bryr sig inte om utseendet. Sätter bara på sig den lilla hatten och
går ut för att ha kul i den här världen.

Kanske skulle vi alla ta på den där lilla hatten tidigare.

Världens bästa låt

Är denna: Regulate.Väcker GRYMMA minnen till liv från mitten av 90-talets Umeå..  :-)

Ny dag, nytt blask

Vad tråkigt att det kalla och vita försvann. Nu är vi tillbaka i plusgrader, slask och blask. Inte alls skoj.


Igår kom julgranen upp, svarta och vita kulor, svart glitter - lite Gothgran, eller ja, bara faller man för modet ? Lade mig ner med fötterna upp i soffan, tände ljus och glöggade och såg en riktig B-film, "Doom". Jag njöt av mitt totala förfall.


Jaha, då var det måndag igen.

Min natt har sedan kl 2 och till halv sex i morse,  bestått av  "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", "mamma, jag kan inte sova", ...

Han får febertoppar på natten, och snurrar som besatt och, ja, kan inte sova. Vilket betyder att jag inte får det heller. Vilket betyder att jag tycker synd om honom, men är så trött att jag inte kan tänka klart. Inget dagis, inget jobb för mig. Mer och mer efter på jobbet för varje dag, men så här är livet med barn. Det är så klart helt okej, även om ""mamma, jag kan inte sova", plötsligt känns som en tortyrmetod.

Annars har helgen förflutit i en lugn takt. Jag har träningsvärk av allt skottande.En snöig dag i december

Snacka om att man har julkänslor. Snön faller, och vi skottar snö, tänder ljus och dricker glögg. Jättemysigt.

Igår var det förvisso inte så mysigt, monstret kräktes och jag tittade på och började må exakt lika illa. Huää... inte najs alls. Så vi är hemma idag, väntar på mormor och morfar som ska komma på celebert besök.

Från nagleriet kan jag meddela alla som undrar, är jag dessutom sjukskriven. Så om ni vill ha julnaglar, glöm det. Jag kan helt enkelt inte. Jag beklagar tusenfalt till alla kunder !!! Jag återkommer efter den 17:e med besked...

Många spännande saker är på gång här på Bygatan nu också, vi får se hur det utvecklas.

Rock on !


Trygghetsjunkie ?

Jag har aldrig varit ihop med någon  "för länge" för att jag känner mig "trygg". Jag har aldrig varit på ett jobb "för länge" för att jag känner mig "trygg". Jag har aldrig bott i en stad för länge för att jag känner mig "trygg". Jag har kanske möjligen behållit något typ av klädesplagg som är omodernt för att jag är bekväm i det, men det tror jag inte räknas.

Men fundera hur många som räknar "trygg" som ett av de viktigaste i livet. Hur många som gör varandra illa, eller som är kvar på fel plats i livet på grund av rädsla eller för att man inte vet vad som väntar runt hörnet.

Släpp loss lite. Inget är så farligt att man inte vågar. Det är inget som säger att nåt inte "går" bara för att ingen gjort det förut.

Rock on !

Förresten...

Det fanns förresten år 1981 en ny figur i luciatåget. Då fick alla vara lucia. Det var inte bra det heller.

 Jag har aldrig sett den förr, inte senare heller, men det betyder inte att den inte finns.

Jag var Sockerbagare. Inte som alla andra.

"Han bor i staden, han bakar kakor, mest hela dagen...."


Luciaminnen

Vi har lucia på dagis varenda år. Varenda år går Zebaztian ur tåget och står med mig och tittar på dem andra. Han gillar inte alls det där.

Annat var det med mig själv. Jag fick aldrig vara lucia. Jag var kort, jag hade kort hår, och passade på 80-talet inte alls som lucia. Jag tror det där med längden är mindre viktigt nuförti´n, men när jag var liten, var det väldigt viktigt, och jag blev inte någorlunda lång förrän i 6:an. Inte för att jag är särskilt lång nu heller men då var jag kortast i klassen. Så, jag fick vara tomte. Ingen tittade på tomtarna.

Vad gör man då ??? Hmm.. Kickan funderade ett tag och tänkte att jag ska hålla en lång j-vla monolog så att alla ska titta på mig. Jag lärde mig alla verserna till "Midvinternattens köld är hård" alltså, "Tomten" eller vad den egentligen heter. Den har jättemånga verser. Jag gjorde dessutom SJÄLV en hel pjäs av det hela medan jag läste verserna.

Mamma tittade upp i taket och suckade, pappa fotograferade apan.

Jag är på inget sätt exhibitionist. Ha !

Tillbaka i metropolet

Man kanske ska skriva här nån gång också. Tyvärr gick mina dagar i Umeå alldeles för fort, trots det fantastiska ämnet i avancerad Excel, så var det otroligt bra och nyttigt. Med tanke på priset på utbildningen så kanske det inte var förvånande att kursen faktiskt var riktigt BRA!!!!

Malin och jag drog en middag på Lottas, där jag ätit tusentals gånger. När jag går ut är jag nära att faktiskt åka hem, alltså till min tvåa på Teg. Hallåååå - jag har inte bott i tvåan på Teg sedan år 2000, man förundras över hur 8 år bara kan försvinna så där på ett ögonblick. Men det var några trevliga dagar, i en skön säng hemma hos min bror med familj, som har en otroligt snygg hund, Yummie. Hur söt som helst :-) Vill också ha en hund...

Helgen gick så klart åt hel-te för fort, och blev inte riktigt så lugn som jag hade tänkt mig, men men.. nu är jag på benen igen, och ser till min stora fasa att mina svarta fina stövlar som jag köpt för dyra pengar för ett år sedan, börjar förfalla totalt. En klack är väck, och skinnet på klacken börjar fransa sig. Har vi en skomakare i Kramfors  - NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.... ?? Hur ska jag göra nu  ??

HILFE !!!!!!Ny dag, nya upplevelser..

Idag har jag kört slalombana med bil, backat, pratat i radio utan att veta va f-n jag ska säga. Men nu får jag köra utryckningsfordon !!

Klart slut!

:-)


Nämen, måndagar är väl roliga.. ??

Fick kanonbesked på jobbet i fredags, hur glad somhelst, har en massa roligt att se fram emot och helgen rusade förni med Scramblers, god mat och gott vin. Fick sova länge på söndag, lite ont i skallen, men mest trött.

Sedan kom måndagen. Jaha, monstret skriker över att han är trött, han ska inte borsta tänderna, inte klä på sig, och allmänt bara bråka. Sedan var vi stressade ändå, jag sliter på mig ett bar byxor som visade sig när jag var på väg ut, har ett hål i sömmen brevid fickan. Där ser man min  hud. Jag drar ner tröjan och tänker att det får fan i mig vara, sticker in tandborsten i monstrets mun, varvid jag då gör illa stackarn och han ropar på "PAAAAAAAPPAAA, mamma gör illa mig":. och gråter. Så klart.

Vidare kommer vi ner. På med kläder, och TJONG, så flyger en nagel och ont gör det. In i bilen, har glömt täckbyxor, in igen. Ut till bilen, hittar inte mina nycklar - tänker inte avslöja vem som hade dem sist, men det är ialla fall inte jag. In igen, river upp och ner på allt tills svetten lackar, monstret kommer in igen och börjar klä av sig. Nu ska han gå och se på tv säger han, jag tar sån tid på mig. På med kläderna igen, efter tio minuters argt letande. Ut på bron, halkar som på ett bananskal och slår i min redan onda axel.

Till slut kom vi till dagis. Och till jobbet. Jag sitter med en kopp kaffe, hyperventilerar och har bett om två Panodil.

Rock on !

MAMMA - kom hit och hjälp mig !!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0