Dagarna går..

Stackars Pelle. Jag säger bara det. Fy fan med denna väntan och smärtan. Ligga på sjukhus och ha ont, och  bara VÄNTA. Sjukt. Jag fattar inte att dem inte tar det direkt ?

Svensk sjukvård är för mig rent generellt en gåta. I sann svensk anda, är det ingen som vill ta ansvar för nåt. Inte ens en ansvarig läkare vill ta ansvar för att ta ett snabbt beslut. Låt hellre personer gå in i tamefan depression och total maktlöshet i smärta över att ingen vill ta ett beslut. Och går en vanlig människa till vården då är det ju inget fel på en. Vad man än drabbats av, förutom om man brutit nåt, så är det inget fel. Man ska endera banta eller sluta röka - det är lösningen på alla problem. Nä fy fan, jag kräks på hela situationen.

Gällande bebben:

Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det lilla hjärtat pumpar 28 liter blod om dygnet. Detta kan verka mycket, men som jämförelse pumpar det nyfödda barnets hjärta på samma tid inte mindre än 350 liter! Händerna på fostret är nästan som de ska vara nu, men benen är fortfarande korta. Fostrets rörelser blir mer mjuka och kontrollerade och vissa kvinnor kan nu börja känna att det rör sig därinne. Men för de flesta dröjer det några veckor innan de kan känna något.

De höga hormonnivåerna hos kvinnan börjar nu plana ut och graviditetssymptomen blir därmed svagare. Kvinnans kropp använder dubbelt så lång tid för att smälta maten som annars. Den mat som tidigare tog cirka 50 minuter att bearbeta tar nu 130 minuter! Dessutom absorberas dubbelt så mycket vätska till maten, så det är inte konstigt om man känner sig uppsvälld.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0