Rosenrasande mot bilkärringar

När man växer upp i tassamarken så lär man sig köra bil. Det är inget man liksom överväger att inte göra, ta körkort altså, det ingår liksom i livets gång. Som att lära sig gå. Man lär sig köra bil.

Växer man upp i tassamarkerna ser man knappast några lokalbussar eller busshållplatser att hänga på. Jag minns hur mina kompisar Teres och Susanne berättade hur dem satt på bussen och festade på väg in mot stan. Hmmm...då skulle jag nog ha fått sitta på nån buss mot Sorsele eller nåt. Och sedan åka hem igen. Eller va ?

Därför lär man sig att köra bil. Endera åker man bil, raggarbil eller så kör man bil = fyllechaffis. Senare i livet blir det transportmedel för stadens shopping, baksmällans pizza och sedan för transport från A till B. Jag har kört otroligt mycket bil, har haft egen bil innan jag ens hade ett körkort. Jag har kört till och ifrån Lycksele en miljard gånger, Umeå-Storuman-Tärna, kanske lika många gånger i olika kombinationer. Och där ingår ju Lycksele, men what the fuck -  ni fattar poängen. Jag vet hur det funkar att köra bil, även om jag kan te mig totalt ointresserad av däckbyte och oljenivå. Jag är dessutom inte dum - är man intresserad av däckbyte måste man ju göra det också. Jag stannar vid att kunna köra. Bra.

När det snöar tappar plötsligt folk huvudet nånstans i rännstenen. Körkortskunskaperna som man nån gång tog, ligger långt bak i bagageluckan, för att man kanske mest ber karln köra, inte vågar själv eller för att man kör en gång i kvartalet. Jag mötte tant "jag-kör-en-gång-i-kvartalet." igår. Hon låg mitt i vägen, med snövallar som var en tvåmeter höga. Jag saktade ner och vek ut så mycket jag kunde och - PANG ! Där rök min sidospegel.

Jag stannar och kliver ur. Inte hon, hon kör vidare. Jag lägger mig på hornet och tuuuuuuuuuuutar, varvid nån framför henne stannar henne och pekar på mig. Då fattar hon. Hon har kört på mig. Eller som hon tyckte, jag har kört på henne. Hon stannar typ tvåhundrameter bort, backar en bit och sedan GÅR MÄNNISKAN TILL MIG ?

- "Jaha, och vems fel var det här då ? Det är väl bara för dig att ta det ?"

Först tänkte jag nita kärringen. Sedan tänkte jag - hon skämtar. Men fru "fisktrut-i-ful-kappa" fortsätter gaffla.

-"Du kom väldigt fort fram"

Jag tänkte och sa - ja, jag körde inte en kilometer mer än fyrtio. Och på rätt sida vägen, och skrattade till. För att lätta på stämningen tänkte jag. HÅ ! Inte blev hon gladare direkt,. Då frågade jag hur det gick för henne, hade hon gjort illa sig eller så eftersom hon blev sån jävvla viktigpetter när hon själv gjort fel ? Då upprepar kärringen att jag kört för fort IGEN !!

Jag trodde att jag skulle smocka till henne. I ren hockeystil slet jag av mig handskarna och mössan. Har ingen aning om varför, men det kom av ren reflex. Jag frågan fru "köra-på-fel-sida-vägen" vad i helvete hon menade med det hon sa, och talade om för henne att hon kunde betala sin jävla backspegel själv. Då vänder kärringen och går. Iväg ??!! Jag ropade på henne och bad henne dra så långt pepparn växer. Eller okej, jag bad henne fara åt helvete innan jag nitar nån..... Då börjar hon springa.

Jag har skrämt livet ur en kärring i Björsta, i en silverfärgad bil utan backspegel. Hon ser ut en en fisk i truten och är smal och gänglig. Ser ni nån som virraromkring, så rikta henne mot polisen. Eller hem till mig. Jag har en backspegel som hon måste laga.

Här kan du köpa den. Kärringjävel.


I Trygghetsnarkomanernas Land

Man ställer sig frågan om och om igen. Varför väljer man frivilligt att bosätta sig i norra Sverige på en liten ort ?Idag är en sån dag då man verkligen funderar på saken.

Jag vaknar som vanligt med en fet migrän, Pelle tar över och jag sover en timme till. Ute är det snö, snö, snö - efter att det nu har varit kallt, kallt, kallt, och sedan nån vanlig dag. Jag blir lite halvskakis av mina tabletter, så jag väljer att kalla detta för en inne-dag. Men vilken dag är inte en innedag ? Det snöar på vintern eller så är det kallt som satan. Man kan inte cykla, eller gå långa sträckor, för det innebär att man t.ex måste åka mycket tidigare, skotta sig förbi garaget, blir svettig för att sedan bli blöt och kall. Luktar svett, är förbannad och tappar sugen totalt. Jag tar bilen. Jag kan inte leva utan min bil, så är det bara. Den är kall, trög och igenisad för att jag glömt att köra in den i garaget. Barnen måste klä på sig så de ser ut som Michelin-gubbar. Inget barn har lust med det. Särskilt inte på morgnarna.

Jag är inte intresserad av vare sig jakt eller fiske. Inte av att skogsvandra eller att plocka bär, eller svamp. Jag tycker inte om att vara träskmyrindian och jogga runt i elljusspår över myrar, eller behöva klä in sig i myggnät för att sitta ute och fika. Eller för den delen alltid ha med sig ett paraply och en jacka för att man mitt i badet, få en regnskur och åka hem med blöta Marie-kex. Jag är inte intresserad av att åka skridskor, har inte nån lust att åka i en slalombacke som tar en minut att åka ner i, och femton att komma upp i. Jag är inte intresserad av skoteråkning, jag åker skoter för att slippa gå, eller åka skidor. Ungefär som bilen, punkt A till punkt B.

Därför undrar jag  - varför bor jag här ? Det är som att stoppa ner en katt i badkaret, dem gillar det inte. Men ibland när de är kalla och frusna, så tar dem det lugnt. Nu menar jag inte egentligen Kramfors i sig, jag tycker exakt samma om Storuman, Lycksele eller Umeå. Umeå med storhetsvansinnet är också en liten stad i mått menat. Samma intressen måste gälla i längden här uppe. Försök inte säga emot - ni coola Ume-bor -  jag har ju bott där i 12 år jag med.

Många stannar av ren vana, andra på grund av vännerna eller familjen. Eller att man har ett tryggt jobb. En trygg och förutsägbar framtid. En bubbla att leva säkert i. Jag trivs faktiskt, men herregud, var det verkligen det här som var poängen ?

Jag vill kasta mig ut i rymden, simma till Karibien, skaffa nya vänner hos kannibalerna och åka vattenskoter till Mars. Jag vill jobba med svältande barn, barn som far illa, eller med tavlor, text och bild. Helst i Polynesien eller i en husbil i Australien. 

Jag jobbar med administrativa frågor som nån sorts mellanchef inom brandkårsvärlden. Kommunalt, 8-5. Jag bor i en mellanstor bruksort i norra Sverige, har hus, bil och barn i skolan. Jag har en man som jobbar med datorfrågor i staten. Jag har ett litet eget företag där jag halvhjärtat gör plastnaglar på mellangamla kvinnor med samma typ av liv. Vi sover i en säng från IKEA, med sängkläder från Hemtex. Jag beställer kläder från Ellos på internet. Jag dricker vin på fredag och ser på Let´s Dance på 50 tums platt-tv medan tacosen  smälter i magen.....

Mitt i denna vardag för mellanSvensson-Kicki känner jag hur det pirrar i magen när jag ser mina barn och min blivande man. Jag är fortfarande väldigt förälskad och stolt över att min blivande man valt just mig. Just mig av alla tjejer som finns. Jag är glad att jag gick på niten och fick mitt första barn. Det fick mig att ändra mitt liv. Jag är glad att jag åt hormoner, gick upp 10 kg och nötte på när Pelle hade diskbråck. Livets sämsta ligg gav den allra sötaste och gladaste bebis man kan tänka sig. Min och Pelles. Jag trivs med säkerheten kring ett säkert jobb, även om jag lockas att byta mellan varven. Allra gladast är jag över att jag kom till den här lilla hålan, till mitt hus och till mitt livs kärlek. Kärlek vid första ögonblicket har aldrig hänt mig, men den här gången kom det. Som en blixt från klar himmel.

I trygghetsnarkomandernas land bort jag.

And what the fuck, I think I like it ?


Njutning på hög nivå?

Man ser hur koncentrerad jag är och njuter (?). Jag böjer mig ner och upp, om och om igen. Ibland rör jag mig åt sidan, sträcker upp armarna. Funderar. Jag gör det ofta, varje dag. Bara för att jag ska få det som jag vill.

Vad tror ni att jag gör ?

Bilderna visar vad jag gör:

Jag städar in och ut i diskmaskinsJÄVELN !I HATE IT !

Min nya favorit.


Frankly my dear, I don´t give a damn...

Mitt nya halsband. Det talade till mig, det måste vara gjort för mig.


Analklåda

Analklåda - seriöst, är det verkligen ett vanligt problem ? Pruritus ani ?

När det kliar i arlset brukar det väl 9 ggr av 10 handla om att man torkat sig dåligt. Åtminstone stämmer det på barn, lite prupp i skitan = klåda. Det går bort med tvål och vatten. Enstaka svampinfektion kanske kan söka sig bakåt pruppen, men allvarligt, analklåda ?

På TV går det av denna anledning en reklamfilm för ett medel som heter AC3. Där står en tjej och gnider röven mot ett träd. Jag fattar inte. Ska det där vara roligt på nåt sätt, eller ? Sedan går nån tjej in på apoteket och köper detta medel i en genomskinlig påse och går ut. Först och främst så tror jag inte att man skyltar med analklåda, och att gå ut med en genomskinlig påse ? Va ? Men det jag vill komma till är det ögonblicket i reklamfilmen som jag inte fattar. Kanske någon kan förklara för mig ? Det kommer en kille och möter tjejen i dörren som köpt AC3. Han ler, och dem flörtar eller nåt. Hon blir också glad och ler. Nu undrar jag - vad är det som han blirs så glad över ? Är han glad över att hon äntligen ska bli av med sin analklåda så han slipper se henne riva röv på joggingrundan ? Blir han glad för hennes skull för att han är en barmhärtig samarit ? Vad händer ? Ska man kanske tro att han tänker:

"Åh, äntligen. Här har vi en som är van att kladda i röven, perfekt, hon är inne på analsex"

Va ? VA ? va ?  Jag fattar ingenting av den där reklamen. Fine, jag fattar att det kan klia i ärslet och att man måste köpa en medicin för saken. Men resten då ? Vad är det meningen att man ska tolka.

Jag retar upp mig som vanligt på ingenting. Jag har inget liv. Förvisso ingen analklåda heller.

bilden lånad från Apoteket.se

Orolig

Jag är orolig för mina barn hela tiden. Nu menar jag HELA tiden. Jag vet inte vad det beror på, eller vad som jag tror är det enorma "hotet", men jag är orolig.

Jag lipar nästan när jag lämnar Zebaztian nånstans, när han kommer utom synhåll. Jag vet inte vad som händer med honom där, är någon dum, kommer han att klara att torka sig i arslet, och om inte, kommer någon då att reta honom. Kommer han att kunna säga R, nångång, vad ska han få för liv ? Och den lilla behöver bara gny till för att räddaren i nöden kommer. Jag.  Jag är dessutom orolig för alla andras barn. Såna som jag ser far illa, man ser många såna i skolan.

Det är nåt fel på mig. Seriöst. Snart slår det över helt och jag går i hög hatt, ridbyxor, käpp och ridstövlar på stan och sjunger. Alla i Kramfors vet vem jag menar. Jag är snart hans bästa kompis.


Mustafa


Gårdagens skördKunden heter Maria.

Nagelkärring = Jag.


2009 blir 2010

Gjorde du något 2009 som du inte gjort förut?

Jag födde barn utan några komplikationer, det var inte illa det. Jag bestämde mig för att ta skepparintyget, och för att gå ner i vikt när läge gavs. Aldrig har jag varit så motiverad som nu. Jag bestämde mig också för att satsa pengar på en plastikoperation för mina brösts storlek. Mindre, that is. Den bär iväg i mars.

Inget annat?

Jag bestämde mig för att lyssna mer på kroppen, dricka mindre alkohol och värna mer om familjen än jobbet. Att sätta gränser för mig och andra. Värnar om hemmet mer. Sluta "flänga".

Har du gjort något som du ångrar under det senaste året?

Att jag inte tog det lugnare under graviditeten. Kanske hade det varit enklare så.

Framtidsplaner och mål för 2010?
 

Mitt mål är att Putte och Zebbe ska bli stora, trygga och vidsynta killar, och att vi ska bli herr och fru, och pojkarna Näslund. Eller nåt annat namn, det vet vi inte än. Gifta oss ska vi iaf. Grunden sätts för Putte nu.

Jag har också som mål att ta upp fler kontakter från mitt "förflutna" och tala om vad dem betytt för mig - jag har gjort det alldeles för lite, och många kanske inte ens vet vilken påverkan det haft. Bli lite mjukare som person.

Någon som du har saknat under 2009?

Mellan varven saknar jag stadslivet. Det är inte så ofta jag gör det, men ibland. Där man går ut och fikar, shoppar och kan bo i lägenhet utan att man anses vara socialfall. Och få bra betalda jobb. Kollektivtrafik. Restauranger. Krogen. Inställningen till andra.

Jag kan också känna att jag saknar kompisar, eller kanske snarare vänner. Kompisar har jag. Jag saknar Malin. Att ha henne nära, och finnas som varandras stöd i plastikoperationer, förhållanden, livet, fester och konstiga hjärnor.  Att ha ett förflutet gemensamt, där livet inte började vid 2004 när jag flyttade hit. Jag saknar Lena, jag vill skratta och äta "Taggli".  Jag saknar det trygga Östbyvägen i Täfteå, dit man alltid kunde gå och få råd.

Det låter ju hur tragiskt som helst, men förr har jag haft vänner som är vänner med "mig för mig". Numera är folk kompis med mig för att dem känner Pelle. Försvinner Pelle, försvinner jag. Det är inte nån big deal egentligen, faktskt, men det är annorlunda från förr.

Fördelen med Kramfors är att det inte är en universitetsstad, inte ens i närheten. Man anses som rätt smart i sammanhanget. Ha !

Blev du kär 2009?

I
nte i nån vuxen, för det var jag redan. Jag blev helt nyförälskad när Putte kom. I alla i familjen. Det var då vi bestämde oss för att det skulle bli bröllop. Sedan blev jag tyvärr kär i en gammal bekant, snusdosan.

Vilka länder besökte du?

Fantasilandet i mitt huvud.

Höll du några av din nyårslöften inför 2009? 

Ja. Jag blev smal (-are, eller mindre tjock) och har sparat lite pengar.  Eller rättare sagt, jag ser nu ut som jag gjorde förut, och är inte pank hela tiden.

Som jag nu måste använda till nya kläder. 20 kg går inte obemärkt i garderoben.

Nyårslöften inför 2010?


Inget egentligen. Det är sällan nån mening, men jag har sagt att jag måste lyssna mer på mig själv, vad jag tycker är skoj, och vad som tilltalar mig. Jag har därför börjat med lite tecknande och måleri, igen, hade som ambition att sjunga i kör, men det får vara tills Putte är större. Jag kanske får gå med i Kajs band och sjunga. Öh. Not.
Min mamma

När jag var liten, hade jag respekt för äldre. Det tror jag inte små människor av idag har på samma sätt. Det fanns särskilt en blick som fick mig att bli knäpp-tyst, och stå blixt stilla. Den kom inte ofta, men när den kommer ligger du risigt till.

Här är den.

Be afraid, be very afraid.


Rykten

Det här med rykte är nåt jag funderar över ofta. Vad har man för "rykte" och va fan spelar det egentligen nån roll ?

Njao, jag tror nog att det gör det. Eller det finns ialla fall konsekvenser av rykten. Ibland bra, men för det mesta dåliga. Att man är dryg och överlägsen, t.ex är ett rykte om inte är så bra när man söker jobb på en liten ort. Tvärtom. Det är tragiskt men sant, man får inte ens en chans. På små ställen kan det t.om komma till nackdel nåt man gjort på högstadiet. Makabert. Det händer ju mycket med personer mellan varven.

När jag bodde i Umeå, gick under en period ett rykte om att jag var stenrik. Allt började, tror jag, med att jag hade pappas supertrimmade, nya röda Toyota Celica under en period på gymnasiet. Det snackades om bilen, och att min pappa hade köpt den till mig som "förstabil". Sedan att vi hade en enorm villa mitt i Hemavan och en ännu större villa i Norrfällsviken, och att min pappa drev ett mångmiljonföretag. Man kan väl säga att det är något överdrivet minst sagt. Lite lätt måttat åt fel håll kan man säga.

När det ryktet gick blev jag plötsligt rätt populär bland killarna. Jag tror nämligen inte att det var min fantastiska kropp eller min otroligt charmiga look som en del gånger talade. En av min och Malins gemensamma ex (jo...faktiskt) som inte var så intelligent, talade nämligen om det. Att jag var rikast och därför bäst. Man kan väl säga att Malin var kanske tusen gånger rikare, men det där ryktet, jag säger bara det. Att man är populär för pengar ser man väl inte minst på grund av alla gamla rika män som har unga snygga tjejer. Jag känner en rätt väl.... Jag tycker det är rent tragiskt faktiskt.

När jag flyttade till Kramfors gick samma rykte. Att jag dessutom hade betalat mitt hus för över en mille, så där bara direkt utan lån. Att jag cashade lös bilar, grejor, you name it. Att jag dessutom kom med ett barn som "Pelle var tvungen att ta hand om" i denna själviska Viklund. Stackars Pelle, va? Sedemera startade vi dessutom ett företag tillsammans som går väldigt bra, som är busenkel att ta hand om. Inte bra. Rik.

Jag hör ofta rykten om folk som snackar skit, sällan dem som pratar bra. Själv försöker jag att inte prata alls. Jag kan prata om folk jag känner, men det har jag ofta redan sagt till dem. Så det är sällan någon hemlis. Men nyligen fick jag reda på, genom en rak fråga, att ett rykte faktiskt inte var ett uns sant. Den här personen tyckte inte alls illa om mig, tvärtom. Och då undrar jag - vad i hela friden kommer detta ifrån?. Personen som sa detta till mig, är någon jag känner rätt väl, och den personen som skulle ha sagt det har aldrig gjort det. Vem ljuger ? Varför säger man nåt sånt egentligen ? Jag fattar ingenting. Vill man trycka ner sina vänner genom att säga att någon annan tycker att man är överlägsen och nedlåtande för att man kanske tycker det själv ? På så sätt sprider sig ett annat rykte. Inte för att jag egentligen bryr mig, men det är så synd på människor som faktiskt egentligen vill en väl och verkar vara fart och fläkt på, som man trott går omkring och snackar skit.

Men - man kan väl säga att om alla rykten stämde skulle jag nog vara rätt nöjd. Om jag var rik, obotlig charmig, överlägsen och nedlåtande borde det tyda på att jag kan köpa vad jag vill och dessutom tycker att jag själv är så supersmart att jag kan trycka till andra.

Sanningen är att jag tycker att lån är lönsamma = mindre skatt. Jag har många lån.

Jag har inga hus nånstans förutom i Kramfors = lån.

Jag har ingen förmögenhet = jag investerar i mina egna knäppa idéer. Aldrig pengar på banken.

Min mamma och pappa har timrat upp ett gammalt torp 3 mil utanför Hemavan, och hållit på i nästan 30 år. Det är ett stort fint hus nu, men det har tagit tid att bygga. Det äger inte jag.

Samma päron har en liten jäkla stuga, byggd av en byggbarack på 40-talet. Den ligger på inget sätt i Norrfällsviken utan i Sörleviken, på skuggsidan i Kåsta. Var är det, tänker du då ? Ja, det säger väl allt.

Jag köpte ett dyrt hus för att slippa renovera = lat.

Jag fick börja från absoluta botten när jag började som civilekonom = ej så smart.

Jag gör dessutom gång på gång, olika grodor som verkligen kan ifrågasätta saker = för impulsiv.

Så - sprida gärna rykten, kanske nån tror att jag är perfekt på det sättet = najs.

Jag provocerar,  är rik, smart och kul. Så är det bara.

Så följ mina tips:


1. Utnyttja statliga subventioner. Identifiera var staten plöjer ner stödpengar nu och i framtiden - kanske finns pengar att tjäna på miljövänliga bränslen eller att vi bor i glesbygd i EU-mått?

2. Arv. En säker väg till de stora pengarna för några få. Men för stora flertalet är det inte så, de äldre lever dessutom allt längre liv och lägger pengarna på att höja sin egen livskvalitet.

3. Låna till stora investeringar. Riskfyllt, men man kan tjäna stora pengar på att investera med liten egen insats och stor lånedel - förutsatt att räntorna är gynnsamma och prisutvecklingen på det man köper är tillräckligt god. Exempel: Om du köper hus med 20 procent egen insats och priset stiger 10 procent har du nått 50 procent i avkastning. Är insatsen 3 procent blir avkastningen på investeringen 333 procent.

4. Fixa en hävstång. Så kallad hävstång på sina investeringar kan man nå på annat sätt än genom lån (se punkten ovan). Här är ett exempel om du driver företag: En teaterföreställning kan bara locka några hundra i publik och måste dessutom sättas upp varje kväll för att fortsätta generera intäkter. Spelar du i stället in en film kan du visa den för en publik världen över under lång tid - en investering med god hävstång. Gäller exempelvis affärsidéer på nätet.

5. Utnyttja bra ideer - som inte nödvändigtvis är dina egna. Man måste inte vara först med en affärsidé för att tjäna pengar på den. Du har knappast hört talas om Seattle Computer Works - bolaget som Microsoftgrundaren Bill Gates köpte 1980. Eller Sun Tans solotek....

6. Ät små skivor av väldigt stora kakor. Det går att tjäna stora pengar på små avgifter - när man jobbar med jättelika transaktioner. Så går det exempelvis till när finansmäklarfirmor tjänar grova pengar trots att de bara tar exempelvis 0,1 procent av beloppet när de hanterar en företagsaffär.

7. Utnyttja karteller och monopol. Kan du uppnå en ställning där du är mer eller mindre ensam på din marknad kan du göra stora pengar på ditt företag.

8. Sälj drömmar. En vanlig strategi för fifflare, men kan också vara helt lagligt. Exempel: Att locka investerare till ett företag som jagar guldfyndigheter.

9. Utnyttja beroenden och fåfänga. Något som exempelvis kaffe- och tobaksindustrierna gjort med stor framgång. Och solotek.....eller nagelfixare. Alla är fåfänga på nåt sätt.

10. Tjäna pengar på lycksökarna. Du kan bli rikare på att sälja hackor och spadar till guldletarna än att leta själva guldet.

11. Få betalt av någon annan än betalaren. Företagsledare är exempelvis ganska generösa med bonusar till hjälpsamma konsulter - det är ju inte vd:ns egen plånbok som blir tunnare.

Good Luck.


Middag

Ja jävlar så skönt det är att bli bortbjuden på middag och bara njuta. Tyvärr blev kvällen kort för mig, jag har så ont i skallen, men tack Maria och Peter för ett avbrott i vardagen :-)

Laddar här nere upp lite bilder från olika tillfällen vi setts. Det är tamefan på allt möjligt. Ett smakprov här...


Vad händer efter 30 ?

Vad är det egentligen som händer med hormonerna och kroppen efter man fyllt 30 ?

Är det ett magiskt trollslag som gör att man plötsligt får ett skinn som går att dra utanför benet. Det sitter liksom inte riktigt fast längre. I värsta fall, om man går ner i vikt som jag har gjort. blir det som en flabbrig kostym som sitter liksom lite utanpå resten av kroppen. Jag skulle idag lätt, så här 4 månader efter min förlossning kunna gömma en hel familj under mitt skinn på magen.

Är det nån form av trollformel eller förbannelse från nån tjej vars kille man snodde i 20-årsåldern som gör att man nu måste raka tamefan hela kroppen från behåring, och inte bara raka sig under armarna eller lite på smalbenen. Upp till knäna räckte minsann förr. Inte längre, jag börjar seriöst se ut som en modern version av Pomperipossa, hår på hakan, hår bakom låren, bikinilinjen är som Amazonas och under armarna är det inte bara hår längre, utan dessutom en mörkaktig ton i huden. Och håret på huvudet, ja, det är ju så klart mer grått än nåt annat.

Och vad i helvete har jag gjort för att förtjäna att få hudförändringar. Min farmor hade en stor hudflik på ena ögonlocket. Jag tyckte det där var onaskeligt äckligt när jag var liten och tänkte att sånt kanske man får när man är 200 år, som farmor var. Eller nåt. Jag börjar få en egen. Jag säger bara det. Under armarna är det som sagt nån mörkare ton, och dessutom har jag börjat få pormaskar som är svarta som natta. Jag trodde det hörde till tonåren ?

Så, medan jag rycker mina hakhår, färgar min  gråa utväxt och filar på hur jag ska uppfinna en maskin som på ett ögonblick tar bort både hudförändringar och kroppsbehårig - så njuter jag av att inte längre vara 20 år, fundera över vad som är meningen med livet och vara orolig att gräset är grönare i nåt annat land, eller i nån annans famn.

Man får väl stå ut med det här då.


Jag är rätt bortklemad i ursprunget

Jag har en mamma som är snäll. Hon lever för oss som är barn och barnbarn - kanske är det inte så, men det känns ialla fall så. Världens bästa, i mina ögon.

När vi var små, så hade hon stränga regler. Jag hade en kompis, tärna nr 1, Johanna dåvarande Eriksson, nuvarande Jirlén. Hon hade inga stränga regler. Inga alls. Jag var alltid så förbaskad över att jag t.ex inte fick ha t-shirt när det var varmt på våren, för då kunde man frysa. Jag hade alltid varma kläder och bra skor, frös jämt om tårna och mamma tog hand om mig. Jag minns tydligt en gång i skidstugan i Storuman, när jag frös så mycket om fötterna så jag grät. Mamma tog som vanligt hand om mig. Det fanns också en till som redan då började uppvakta, i femårsåldern, med en kola - Robert Björk som tröstade mig när jag grät. Men det är en annan historia. Mamma klädde mig, tröstade mig och lät inget hemskt hända mig. En bra mamma alltså, men jag blev nog rätt bortklemad.

Johanna grät aldrig. Hon blåste på fastän hon frös om tårna, eller gick omkring med dåvarande 80-tals frillan utan mössa - det fick inte jag. Hon bet ihop och talade om för mig hur töntig jag var som gnällde hela tiden. Jag slutade sedemera med gnället - jag ville vara så tuff som hon. Inte för att jag lyckades direkt, men här är min absolut första kvinnliga förebild i livet. Hon tog för sig - ingen rådde på henne, hon bet ihop och kämpade vidare. Hon till och med stängde in sin mamma på toaletten när hon inte tyckte att hon var snäll. Jag hade aldrig i livet vågat göra det. Jag stod brevid med stora ögon och bara gapade. Under en av hundratals volleybollmatcher, blev hon så arg att hon smällde handen i väggen, bröt två ben i handen visade det sig. Tror ni att hon avbröt sitt spelande ? Icke - hon tejpade handen, och spelade klart matchen. Vi vann. Hon var och är grym.

Hon lärde mig att man inte bara kan sätta sig ner och gnälla. Bit hop och kämpa på - ingen kommer att hjälpa dig om du inte tar det för dig själv. Man dör inte av att frysa lite, eller gå långt. Man kan kämpa på till man har blodsmak i munnen. Man kan dessutom vara både snygg och bra på idrott som en kille. Muskulös men kvinnlig. Jag beundrade henne - hon var min storasyster som jag var grymt stolt över. Som ett vakande öga vågade ingen heller gå på mig under hela skoltiden - alla var på ett eller annat sätt rädd för att Johanna skulle försvara mig. Jag kände mig trygg i hennes sällskap - trots att jag var mycket mesigare, så verkade hon tycka om mig ändå. Hon tog mig under sina vingar.

Men under den hårda ytan och den fria uppfostran, längtade nog hon också efter varma kläder eller en bortklemande mamma. En dag kom beviset på det jag alltid hade velat. Hon sa till sin mamma:

-"När du dör, och jag önskar nästan att du gjorde det - så vill jag flytta till Ulla och Bengt-Håkan. Där får man en riktig uppfostran"

Jag förstår inte då att hennes mamma förmodligen belv ledsen. Jag tog det hellre som om den bästa komplimang man kunde få. Den jag beundrade mest i hela världen ville bo hos oss. Där man blev bortklemad.

Jag kanske inte var så mesig ändå....Folk är falska och mesiga...

När jag var gravid med Zebaztian gick jag upp något så mycket djävulskt i vikt. Över 35 kilo hamnade på min då relativt lilla kropp och jag var stor, tung och dessutom lite lätt, eller okej, mycket deppad över min situation. Jag hade en del vänner och bekanta på den tiden, arbetskamrater t.ex som bara tyckte att jag var fin, att det var naturligt, att det skulle gå bort och allt när var över så skulle jag vara lycklig....som ett slag av en trollstav.

Förlossningen var vidrig. Helt jävla vidrig rent ut sagt. Jag hade blivit den bästa förespråkaren för att åka iväg i alla skolor och försöka förebygga t.ex tonårsgraviditeter. Skulle bokstavligen ha skrämt skiten ur varenda människa som funderade på skaffa barn i tonåren.

Tärna nr 6 hade jag känt länge. Hon hade lotsat mig genom många karlar och problem på Nagelstudion i Umeå, samtidigt som hon gjorde världens bästa naglar. Jag flyttade några år senare till Täfteå där hon har världens finaste hus, då började vi umgås på riktigt. Vilken grej ! Aldrig hade jag träffat nån som hon - nån som sa åt en hur det faktiskt var, vad som gäller. Ser genom vilken fasad eller lögn som helst, jag vete fan om hon inte är synsk på nåt sätt. 

Annica hade precis blivit gravid då, och väntade också barn. När Zebaztian väl kom, så rann mycket av vikten bort redan på bb. Förmodligen vätska - nästan 15 kg på tre dagar. Jag hade tappat 2 liter blod också, och var så blek att skinnet var genomskinligt. Jag tyckte då att det var irrelevant, för jag kände mig smal - det var helt underbart. Jag sa det till några, och alla sa - JAAA, ååå vad du är fin. Ja, ni vet - jag mådde kasst, hade fått reda på att jag blivit bedragen i flera år, hade ett halvfärdigt hus på vischan utanför Umeå, och nu plötsligt ett barn alldeles själv. Vad skulle dem säga - alla muntrade upp mig med rena lögner. För jag var inte särskilt fin varken på utsidan eller insidan. Men alla sa ju nåt annat.

Så då sa jag vid tillfälle till Annica att jag kände mig smal, så där lite tveksamt,  - så sa hon på "Annica-sätt"-

- "Nä du Kicki, det är du verkligen inte. Du ser tjock och rätt ful ut"

Den enda som sa sanningen var hon. Det var ord och inga visor. Äntligen föll allt på plats, jag såg lika eländig ut som jag kände mig. Den enda som verkligen såg mig, var hon. Och hon stod vid min sida när jag behövde det som mest.

I love it. I love her.


P.S Hon fick också barn strax efter. Men fan heller att hon blev lika risig som jag. Jävvla apa :-)
RSS 2.0