Tidiga mornar...

Jag har i hela mitt liv tyckt att morgnar är deprimerande. Rent deprimerande. Det är tyst, inga bilar, ingenting. Trött är man också, som en tom rymd av bara trötthet. Jag har en hel procedur för att INTE tycka att jag är ensammast i världen, tröttast i världen och får depression -light på mornarna. Radio, tidning, kaffe.. och en smula tjurskallighet.

Till slut inser jag att det är fler vakna, att det inte är hela världen att kliva upp och att jag inte vill leva hela mitt liv i sängen. Jag tror nämligen det varje morgon - att livet är bäst att levas, under täcket.

Sakta men säkert kommer man till liv till slut. Ögonen slutar hänga och kaffet får effekt. Plötsligt känner man... japp, nu är jag vaken och tillbaka i livet. Men tro mig, det tar en stund för Viklund.

Putte också nu äntligen fått hälsa på mormor och morfar :-9

God morgon !

Jag och lokalblaskan

Jag och lokalblaskan är tighta som fan. Idag har jag "dagens läsarbild"- om den "kol-yrade" drycken.

Jag är en tönt.Bada

Förresten så kan jag här också visa hur man förbereder sig för det stora steget att hoppa ut i livets stora swimmingpool, och försöka simma runt dem fula fiskarna, undvika giftalger, undvika att slingra in sig i blåstång och inte bli hajbiten.

Man tar på sig cyklopen och snorkeln och ger sig iväg, bara.

Trocadero, har den kolsyra eller kol-yra ?

Vi åt middag med grannarna häromdagen. Rättstavningsfröken Viklund uppmärksammade en konstig etikett.

Trocadero, har den kolsyra eller kol-yra ? Jag vara bara tvungen att fota. Jisses. Det här är ju värre än att inte korr-läsa pressmeddelanden helt klart....


Ja jisses...

Så kom en ny dag på Bygatan.


Pelle tog Zeb till första dagen i skolan idag. Jag satt kvar hemma och nästan lipade över att jag inte kunna följa med, skydda, rädda honom från den stora stygga världen. Men det kan jag ju inte. Det kan han förmodligen alldeles själv.

Jag får hoppas att vi försökt lära honom tillräckligt för att klara sig, att vara självständig och inte falla för alla de dumma förslag som man kan få av alla lockande, farliga kompisar som finns. Stå för det som är rätt, och vara modig men snäll. Att han kommer att lära sig allt han behöver i skolan,  bara han ger det tid. Vi räknade matte innan han åkte i morse. Det verkar vara viktigt för honom att kunna just "matte". Jag vet inte varför. Nåja, vi får se hur det utvecklas - jag har en bekymmersrynka i pannan förmodligen helt utan anledning.

Putte sover sött, han är verkligen en som är tillfreds med tillvaron. Kanske beroende på att han är mätt och inte har ont i magen. Här har jag redan fått kommentarer, innan lillen är ens en vecka. Du MÅSTE helamma, annars är du en värdelös person. 

- "Det måste väl finnas mycket i dem där... moahahaha. Det är det bästa och det SKA man göra. Intensivamma om det inte kommer nog" 

Men NÄHÄ - det fungerar så att storleken på brösten har ingen betydelse - det räcker inte till det som finns där, så den här gången så köper jag tillägg som komplement ... Folk får säga vad dem vill. Så det så.

Har köpt en hängvagga till honom. Tycker den var lite fiffig och än så länge har den funkat bra.

Så här ser den ut.


Observera den UNDERBARA konsten på väggen.
Funderar du på den -  kan du kontakta mig så ska jag vidarebefordra till ansvarig person.


I övrigt känner jag mig liksom nöjd och lycklig. Som i en liten bubbla. Fastän jag inte kan "helamma". Jag har en familj fullt med underbara killar.

Pelle är helt fantastisk förresten. Det förtjänar en extra rad i bloggen, det bara gör det. Känns som om jag vunnit på lotteri.


Puttes andra dygn i livet

Putte sover. Han skriker knappt. Han är jättelugn och fin - tyst och rofylld liksom. Helt chockerande. Han kanske fortfarande är i chock av att komma till livet. Vi vaknar inte av att han är hungrig ocvh skriker åt mig - när han vaknar ligger han bara och knorrar. Vi vaknar oftare av att andra barn gallskriker här på bb - eller att dem jäkla barnmorskorna (ursäkta, jag vet att ni bara gör ert jobb) öppnar dörren och vill kolla läget. Det är ju så klart bra. Det är inte det. Han är bara så himla lugn.

Jag tror att tuttarna kommit igång också, han suger, är nöjd och har inte gått ner mer än något hundra gram. Det är normalt tydligen, det där minns jag inte ens från förra gången.

Vid tretiden kommer vi att dra hemöver för att äntligen få slappna av. Äta en god middag, sova i en bekväm säng. Nu vill vi inte vara här mer - vi drar hem och börjar livet på riktigt.

Rock on.

Så var det avklarat

40 veckors väntan är över, Nu är han här, vår älskade Putte. Född 20 aug, 14,29 - 3760 g, 51 cm.

Welcome to the Addams Family :-)
Vem är det som ljuger för mig ?

Vem är det som INTE säger åt mig att jag måste dra ner kjolen ????????????????????????


Ge mig en bäääääääääääääääääbis......


No baby for Viklund/Näslund

Igår när jag slog igen ögonen (vilket blev rätt så tidigt, eftersom jag var uppe med tuppen), hade jag faktiskt rejäla förvärkar. Jag tänkte - jo, nu i natt så kommer det nog. Vad händer ? Jag har aldrig sedan jag blev gravid sovit en hel natt - men nu - tjohej - vaknar i morse utan en enda känning. Jahapp.

Igår var det för övrigt som en ungdomsgård här. För både vuxna och barn. Vårt hus verkar vara en trevlig plats att komma till, eller vad är det ? Det kan ju inte vara den goda servicen, för man får knappt kaffe när man kommer, ännu mindre nåt att äta. Kanske mat, men inga kakor direkt. Nån liten gammal "negerboll" (joooooooo, jag kallar dem för det) från Hägges med trehundra kilo konserveringsmedel som håller i hundra år, kanske man kan få.

Alla håller på med nåt här, hela tiden. Jag blekte grannens hår - jag är inte nöjd, hon hade för lite medel med sig. Kanske får jag chans att rätta till det sen. Pelle byggde ihop en dator till bekantas barn medan dem tittar på och försöker komma med goda råd. Det gillar man ....ju..... Andra grannar kommer för att pumpa däcken (?), eller klappa katten. Eller surra. Dörren går som en svängdörr. Mellan varven är det så klart också barn - men dem försvinner snabbt som ögat upp för trappan. Kanske tur det ?

Nåja. Det vore värre om ingen kom. Tänk att sitta här dag och natt och inte känna en käft. Det kom aldrig nån. Detta är ju också charmen och varför jag vill bo på ett mindre ställe. Folk tittar in. Kollar läget. Surrar lite och sedan går man hem. Eller åker hem. Det är inte så långt mellan husen, så man åker för bi på vägen från macken eller när man ska köpa tidningen.

"Alla känner alla på landet. Ja, där får man va som man vill. Du behöver inte ringa på dörren - sparka av dig skorna och kom in".....


En ny dag, som går obemärkt förbi

Dagen började 05,20 - katten pep, pinkblåsan klagade. Upp och hoppa bara. Pigg var jag dessutom, så upp, upp, upp. När klockan var sex, började jag göra lite bokföring. Höll på till en halvåtta kanske - sedan går jag upp och "ströjer" upp Pelle ur sängen - iväg på jobbet. Har grejsat på med allt möjligt sedan dess, nya gardiner, nagelkunder, tvätt, tjolahopp... jag grejar på med allt för att slippa tänka.

Men - den jäkla ungen VÄGRAR komma. Ligger där den ligger. Buffar mellan varven.

Jag återgår till gardinerna.

Suck.

Ännu en dag..

Gud så tradigt det är att vänta på denna lilla knodd. Jag är så makalöst trött på att vara gravid så det kryper i kroppen, i hjärnan  - i hela mig. Kan inte minnas att jag var så här less sist, men det kanske jag var ?. Ännu ett av kroppens underfundigheter - man glömmer .... ? Kan inte fatta hur jag kan glömma ??? Men glömt - det har jag. Ett faktum.

Dessutom får jag frågan, kanske FEMHUNDRA gånger varenda dag. "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  "Känner du nåt?",  ............


NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ - jag känner mig snarare helt jävla galen.


Dagen D

Det är den här dagen som jag gått och väntat på sedan förra året. 16/8 - det är idag det. Beräknad förlossningsdatum: idag.

Känns helt overkligt. Om det blir som förra gången, så kommer det att dra igång vid femtiden i morgon bitti, och hålla på ett tag. I så fall kommer jag att få på samma dag som sist, en tisdag. I så fall hoppas jag att jag drillat min kropp såpass att jag inte behöver vara på förlossningen i 36 timmar innan den ska ut. Utan då ska jag sitta hemma i morgon och inte känna så mycket, inte ligga på förlossningen med lustgas och kräkkänslor förrän på tisdag förmiddag.

Jag tror på mental styrka - jag har förberett mig för detta länge nu. Mentalt. Sedan har jag också förberett kroppen med järn och annat så att jag bara kan sitta och glaja, ialla fall i början, och att det inte tar flera dagar att få ut en lilla/-e.

Håll tummarna för att jag snart får detta överstökat. Jag är less.

Hur kan ni tro ?????

Huuuuuuuuuuur kan ni tro att jag på nåt sätt känner mig tung, fet och otymplig ???  Bilden här visar ju en total motsats. NOOOOOOOOT ! Hahaha.. jag måste bara bjuda på detta spektakel till människa = jag. Hoo....Barfota och gravid

Inatt hade jag värkar. Riktiga värkar. Det fick mig verkligen att vakna upp på alla sätt och vis. Tog tid, hur långa dem var, och hur länge det tog emellan dem. En timme ungefär, och dem höll i sig i bara nån minut. Jag hann ju somna mellan varven, men satan i den lilla gatan vad ont dem gör. Det har man ju helt glömt. Vid kl fyra, slumrade jag till och sedan kom värkarna inte tillbaka. Hmm... sååå besviken som jag blev mitt i allt. Det hade ju varit kanon att få dra igång det här nu. Få det överstökat liksom.

Men - idag får jag istället äran att få besök från den lilla släkt jag har. Mina kusiner Sandra och Therese, födda i tidigt 80-tal, kommer ner från Umeå och hälsar på när dem ändå är hemma i trakterna. Det här är resande folk ser ni, såna som jag själv önskar att jag hade varit. Jobba, resa, jobba, resa, jobba, resa. Nu har dem förvisso börjat och är klara med sitt plugg, men ändå. De gör roliga saker med sina liv. Alperna, Bali, Australien i husbil, surfa på vågorna i flera månader, åka bräda i Frankrike, jobba i  Norge, backpacka Asien, ja you name it. Dessa är proffs på att resa. Jag är verkligen glada över att dem gjort det här. 

Duktiga flickan Viklund, hon är uppvuxen i arbetsnarkomansträsket. Jag sommarjobbade tills jag kliade bort halva arslet med myggbett i skogsplantering, flippade burgare och slet på hotell samtidigt som jag pluggade. Gjorde klart min utbildning och började jobba. Sträva uppåt i karriären. Provade lite ditt och datt, olika jobb, branscher, nivåer. Men jobba, det var min huvuduppgift i livet. Man ska jobba. Inte flacka omkring. Så jag upprorade lite genom att byta lägenhet 598 ggr i samma stad, bodde korta perioder utomlands, men kom alltid hem. Jobba ska man. utbilda sig måste man - man måste ju BLI nåt. Ha ett bra jobb. Väldigt upproriskt. 

När tiden kom, köpte jag ett hus, skaffade en unge. En katt. Inte surfade jag nånstans annat än på nätet. Efter barnet så sålde jag huset. Bytte stad. Började om på samma bana, jobb, startade företag - jobba, jobba, jobba. Hus, katt, bil, pensionssparande, och en stor jävla båt. Husvagn. Blommor på altanen. Nu går jag barfota, gravid framför diskbänken och planerar kvällens middag. Anarki.
 

Jag gillar denna


Det blåser, men jag vill bli full.

Idag blåser det som aldrig förr. Det är befriande på nåt sätt när det blåser, jag gillar det. Ingen svett som rinner, inget hår som klibbar, frisk luft, och torra gräsmattor.

Idag måste jag få tummen ur. Får ingenting gjort, allt jag tittar på känns tråkigt, och jag har fått tillbaka illamåendet. Men idag måste jag. Jag måste bokföra. Jag måste banka. Jag måste handla mat. Jag måste hämta grejor på banken, stämma av, och tjo och tjim så skoj. Jag vet att det kommer att sluta med att den stackarn som måste dras med mig hela dagarna, Zeb, kommer att få sig en känga för nåt. Bara för att jag är irriterad, tung och faktiskt totalt uttråkad. Måste skärpa mig. Kanske vill han till farmor - hon har tålamod. Ska försöka med den metoden idag - åka till farmor-metoden. Där uppe finns dessutom en massa jämnåriga barn - som en liten maffia i cykelhjälmar och på BMX. Helt perfekt.

Ärligt talat skulle jag vilja supa mig halvfull, klä ut mig till nåt crazy, gå på partaj, slippa magen och bara dansa på ett bord nånstans. Ungefär som på bilden. Nån som vill hänga med ?


Min vän Malin

Min kompis Malin är också en tänkare. Som jag. Gör spaningar kring livet.  Hennes kompis J har tagit en kanonbild på henne. Jag måste bara publicera den, snacka om stylish. Kanske en ny reklamposter för Galenskapens Cirkus kan ha denna som cover :-)


Noll koll Viklund

Jag gillar att titta på modeprogram och inredningsprogram - fastän jag själv är helt fast i en stil, så ser jag gärna på annat. Jag är liksom intresserad, på nåt sätt. Project Runway är ett program som jag tycker är sjukt bra (inte så djuplodande eller världsomvälvande, men ändå)- men jag har kommit fram till att jag inte har en aning om varför ?

Jag upptäckte när jag satt och tittade på det att jag rös när någon behövde sprätta upp nåt. Jag hatar ju att sy. Ser jag någon spackla, så börjar jag få kväljningar. Dessutom blir jag Fågelholk-Kicki när de visar sina kläder - alla de kritiska personerna ser en massa saker. Jag undrar om dem har några specialglasögon som jag inte ser - liksom lite likt Kejsarens nya kläder. Vad fan är det dem ser ? För jag har verkligen inte några vettiga kommentarer att komma med - jag ser inte vad som är bra och dåligt. Svaret är ju säkert ganska enkelt - jag har ingen som helst koll på modet. Och det är helt okej. Det är inte det som är dagens spaning.

Varför tittar en person som inte har någon som helst koll på modet, som tycker det är pest och pytonorm att sy, och som kräks av lukten av spackel om att se på när andra gör det  - i flera timmar, sy, spackla, bygga, såga, välja tyg, klippa, sy fel.....?
För någon dag sedan så påpekade jag ju att jag inte gillar att vara dålig på nåt. Det här är annorlunda. Jag kan både sy och spackla. Jag har dessutom faktiskt lite talang för att sy - men jag tycker att allt sånt som att sick-sacka och fålla är skit-trist. Jag köper regelrätt, alltid MariMekkotyger till mina gardiner, sedan låter jag en sömmerska sy. Alltså, sicksacka och fålla. För det är ju aldrig några kreationer direkt. Och jag betalar för det. Nu upptäcker jag att det sedan flera år tillbaka är inne att inte ha gardiner alls... nog har jag sett det, men va ? Varför då ? Godmorgon, Kristin. Och det där med att spackla, ja, det är jag nog inte så bra på - men det är ju så jävla tråkigt att bygga om. Såga, greja, slå sig på tummen, och även här, fatta noll. Jag är bara intresserad av resultatet. Och resultatet, det är kanske helt omodernt eller helt... fel ? Vad vet jag ? Jag fattar ju fullständigt noll.

Varför tittar jag nu då med fascination på dessa program ? Nästan maniskt ? Ögon stora som klot.  Låter som ytterligare en skruv och mutter som trillat ur mitt huvud. Igen. Kanske måste in på nån service snart ?122

Vad är det för en magisk siffra ? Heter vår fastighet 1:22, nä - bara Renen 22. 122 dagar till nåt - ja, kanske nåt. Men inget som jag känner igen. 122 kr i extrapris, ja, kanske på nåt. Men inget som jag ska ha. 122 timmar till nåt, ja, kanske - men inget som jag väntar på.

122 är dagens blodvärde. Jag har aldrig haft så högt  - inte ens när jag skrev in mig - kanske innan, men det tror jag inte. Jag jublar. Leve Venofer.


Jag hatar att vara dålig

Jag är inte förtjust i att vara dålig på nåt. Nu är jag ju det på en massa saker ändå, så klart - man kan ju inte vara bra på allt. MEN - när det kommer till nåt som ligger mig nära, och jag ska vara inblandad i, så gillar jag inte att stå som ett frågetecken.

Det senaste åren har koncentrerats till pensioner. Jag kunde inget om pensioner när jag började på mitt nya jobb. På mina tidigare jobb, har jag inte behövt bry mig, för det har liksom inte varit min grej.  I det privata försäkrar man bort det, om man ens har rätt till tjänstepension. Men nu, pensionsskulden i den kommunala världen - que ? Men, nu kan jag det. Vill nån ha råd om sin pension, eller få det förklarat. Ring mig.

Nu har jag ett nytt projekt. Egentligen har jag sagt länge att jag borde ta upp det här ämnet på alla sätt och vis, men det har liksom inte blivit av. Jag ska ta skepparexamen - eller, förarbevis för båt. Vi har ju köpt en ny båt, en stor sak (igår lärde jag mig modellbeteckningen t.om) , och jag gillar inte att sitta brevid som nåt kuttersmycke och vara helt ovetande. Som ett jävla pucko. I tidig sommar tog jag ju mig inte ens upp ur Dackes båt. Satt fast som en jävvla propp längst fram (kan magen ha varit ivägen...JA !) 

Nääää....men jag är uppvuxen i skogen, på fjället - inte på sjön eller havet. Nu ska jag bli havsnymf. Och ta skepparexamen. Kurs på nätet för 1500 kr och sedan frår man boka upp ett prov. Som att köra upp nästan. Då kommer jag också att fatta nåt.  Man måste ju veta NÅT om man ska ut och bo i ett stort schabrak till båt några veckor om året. Idag kan jag inte ens slå en knop, har noll koll och är som hon i Sällskapsresan - "men älskling, det där är ingen Fender, det där är en Ibanes"..... Gah ! Ändring kommer.


"In i dimman".... :-)
Den ser förresten ut så här... på ett ungefär..


Tio i fem

Vem i helskotta vaknar tio i fem ? Jo, jag. Är "kissnödig-fastän-ändå-inte". Det är ett syndrom som drabbat mig nu de senaste veckorna, bebben klämmer på blåsan, jag masar mig upp i smärta för att det känns som om ryggen ska gå av, och sätter mig på toa. Vad händer ? Knappast mycket ialla fall. Inte som i vanliga fall skulle ha behövt ett toalettbesök ialla fall. Förbannad men ändå fortfarande trött, lägger jag mig åter i sängen. "Bzzzzzzzzzzzzzzzzz"..... en geting. Jag hör den, men ser den inte. Den hittar heller inte ut därifrån. Plötsligt är jag klarvaken, och till slut slutar det med ytterligare en kanonrulle om Frankenstein i nån ny tappning. Jag bara suckar - klockan är halv sex på en lördagmorgon, Frankenstein och en getingajävul. Livet är som vanligt toppen. Jag är en positiv och mycket livsglad person. NOT !

Men nu ser jag att grannen börjar vakna i köksfönstret. Det måste betyda att det är okej att vara vaken. So long.


Sommarens bästa


Rock on

örsö

Socker-Alice

Jag jobbade en gång i tiden på ett mycket fint och anrikt hotell i Umeå i ett antal år. Därifrån har jag goda vänner, helt klart. En som jag fortfarande har kontakt med och som har en blogg som h on borde skriva mer på.( hihi)  http://mizzyl.blogg.se/

Här är hennes toksöta son och toksöta bekanta...öööhh.. !

Nåja, min poäng är att jag under ett års tid hade jag varje måndag och tisdag en praktikant, som sedemera också fick jobb hos oss. En mycket duktig, och trevlig tjej, Alice. Som förresten också gav mig en tids livskamrat, katten Sune (som nu efter några års rehab hos mamma är död...) 

Alice har visat sig vara en jävel på tårtor. Imponerande.Läs mer här: http://sockeralice.blogspot.com/

Eller: http://www.sockerkonst.nu/

Hon är ju bara för ljuvlig. Jag är så grymt imponerad att jag inte finner ord.


Ny dag i solen.

Jag har en god vän sedan studietiden, vars familj drabbats av en hemsk tragedi. Jag lider verkligen med henne, och vi språkade snabbt omd et här med vad i helskotta man gör med livet egentligen. Tar man verkligen vara på det ?? Ska man streta på, söka finare kropp, finare hus, bättre jobb, dyrare leksaker, flashigare stad att bo i (här kan ju inte jag tävla så klart, men ändå), bättre område, snyggare bil.. ja, you name it. Hon funderar på att skita i allt och leva på "blåbär och besparingar". En bra idé tycker jag.

Jag drog en parallell i det fallet. Nu var det inte lika hemskt, men när jag separerade senaste med allt hemskt som hände där omvärderade jag mitt liv totalt. Vad hade jag hållit på med dem senaste tio åren. Jo, bara glidit omkring och strävat efter helt oväsentliga saker, många "polers" och full fart. Och på fullaste allvar trott att detta var ett bra liv, att man hade goooooda vänner och ett fullgott trivsamt räzerfarts-liv med nya bekantskaper hela tiden. Men näää, nåt kändes tomt, när krisen kom ....så jag ställde frågan -  vad gör mig lycklig ?

Så - sagt och gjort, nu bor jag i Kramfors, en riktig småstad, har få men bra vänner, snart två underbara barn, en underbar man, jobbar utan större ambitioner med att "vända papper" på en brandstation i Byhåla och har världens bästa liv.

Omvärdera medan du kan. 

Lite skämt såklart, men en del allvar också.

Jag beklagar dock hennes tragedi och kan inte alls jämföra det som hände med mitt.. Men ändå. 


Evil Dead

Efter jag hade lagt min hydda i sängen igår, tänkte jag att jag skulle ta och se på nåt på tv. Då gick filmen Evil Dead 3. Jag gapar än. Men herregud, nåt sämre har jag inte skådat NÅNSIN. Hur kunde jag någonsin tro att det var bra, att man ens kunde se fem minuter ? Ingen aning. Det måste ha suttit nåt spöke på min axel från tidigt 80-tal och viskat i mitt öra att allt som heter Evil eller Dead är bra. Att det ska man se. Jag gapar som sagt än. Kan man ringa klagomuren ? Nä, jag bara skrattar. Alltså nåt roligare, nåt sämre och nåt mer patetiskt har jag ALDRIG sett. Jisses. Så roligt. Hyr den - i en butik nära dig... :-)

Förutom detta väntar jag på att tiden ska gå. Att bebben ska bestämma sig hur ont den tänker göra mig innan den kommer ut. Så under tiden gör jag en lista - en typisk Kicki lista. Jag skriver ner, och bockar av. Vadå ? Joho, vad den lilla skorven ska heta. Högst upp på tjejlistan är Lily, Betty eller Rut. På min lista. På Pelles lista står det GARANTERAT inte dessa namn. Utan snarare nåt sött som Maja, Nora eller nåt annat vanligt. Hur ska jag kunna övertala en som är lika envis som jag. Hmmm... det är nåt att fundera på resten av dagen.

Förresten är kl 10,39. Kl 12 har jag beställt städning av hela huset. Jo, jag har faktiskt det. Hon heter Catarina och städar vårt hus varannan vecka. I lööööve her. Zebban - han sover. Inte som andra 6-åringar, utan mer som en sextonåring. Han sover garanterat minst en halvtimme till. Oavsett hur mycket jag tvättar, lever om eller faktiskt, försöker väcka. Igår frågade han hur många som jag hade "knullats med" och framför allt varför. Jadu, vad svarar man på det ?. Jag sa som det var. På ett hyfsat subtilt sätt. Han sa "Jaha". Och sedan var diskussionen över. Enkelt med barn.

Sedan pratade vi om vad man ska göra med våldtäktsmän, efter att ha sett Beck-filmen. Han tog på sig rollen som alla tjejer och killars (jag var väldigt Pride och korrekt i min förklaring om vad en våldtäkt var) försvarare. Kom på att en bazooka inte skulle fungera, för då dör ju "tjejen" också. Så han skulle fundera ut en plan på hur han skulle försvara alla tjejer och killar som blir våldtagna.

Han brås på sin mamma. Kung.


Kix


Per Gessle - Kix

<

It's heaven sent, hey baby
You'll never understand
All that you love
All that you need
You came in for kix

You're workin' so hard
On your demand
It's all about kix

Att duga och räcka till...

Jag vill vara bra. En bra person. Jag vill vara snygg, smart, social, pedagogisk, smart, lugn, pigg, och bästa mamman för just MITT barn, bästa frun, bästa kompisen, bästa allt. Med tiden har jag insett att det är nog är rätt stora krav jag ställer på mig själv, men å andra sidan verkar ju alla andra klara av det, så det vore väl rätt illa om inte jag också fixar det?  För visst känns det så ibland? Som att alla andra har "allt", medan man själv knappt ens kan koka ägg utan att bränna ner huset. Ändå har vi alla tagit oss någonvart i livet, många av oss säkert längre än vi hade trott. 

Jag har familj, hus, ett bra jobb och goda vänner. Jag ringer dem för sällan. Mina vänner alltså, jag ringer typ aldrig och då kanske man inte är nån bra vän. Men ändå. Jag har ett bra jobb - när jag rapar upp vad jag gör, så låter det ialla fall bra. Administrativ Chef. Ansvarig för Ekonomi, Personal, Marknadsfrågor och Diariet för ett "företag" som har över 200 anställda. Där har jag sista ordet för frågorna ovan, och planerar hela verksamheten. Hurv. När jag säger det så ryser jag - lilla jag. Göra allt det ?? Huhhhh.... Jag har dessutom ett eget företag, som omsätter en massa pengar. Har två yrken samtidigt. Naglar gör jag ju också, rätt bra tror jag att jag blivit på det också. Hurv. Lilla jag ? Göra allt det ? Gah.  Jag har självförtroende mer än dem flesta, ett grundförtroende som jag nog fått från mamma och pappa. Jag är bra. Jag vet det. Innerst inne. Jag talar ofta om vad jag tycker och tänker. Vill rätta till orättvisor och ha ett finger med i spelet. Tala om när folk är dumma och väljer t.om faktiskt bort folk i min bekantskapskrets för att må bra. Då måste man väl vara rätt säker på sig själv. Eller ?

Jag väntar ständigt på att bli avslöjad. Vilken dag som helst kommer chefen upptäcka att jag är helt inkompetent, mina vänner kommer vakna upp och undra varför de ödslar tid på en sån som jag och socialen kommer att hämta mitt barn, för man får faktiskt inte vara hur dålig som helst när man är en mamma. Jag är dessutom alldeles för tjock. Äter för mycket och har lagt på mig 10-15 kg de senaste åren. Inte bra. Varför Pelle inte packat väskorna redan för flera år sedan, det är absolut ett mysterium...  Ingen tycker egentligen att jag gör nåt bra. Jag bara tror det.

Nåväl, medan jag väntar på katastrofen gör jag vad jag kan av situationen. Jag skrattar ofta. Jag går till mitt jobb och får saker gjorda, jag skrattar med mina vänner, kysser min man och kramar mitt barn. Jag festar till  när jag kan, och tycker det är okej om man får bli på absolut stenfyllan mellan varven. Även om manär mamma och över 30.  Jag tycker dessutom trots stora lår, eller dubbelhakor att jag är rätt så snygg. Ibland ialla fall. Jag håller näsan över vattenytan. Just över vattenytan. Jag talar om för Zeb att jag älskar honom och att han är bra, att han kan bli precis vad han vill, och i slutet av dagen hoppas jag att jag gett honom något han kan ha nytta av i sitt liv. Det får väl bli som det blir.

Tänk om det faktiskt inte är nödvändigt att vara perfekt? Världen är ju inte perfekt, Tänk om det bästa faktiskt är att vara en mamma/fru/vän/kollega som är en människa, en människa som gör rätt ibland och fel ibland, en människa som tycker det är okej att äta makaroner 5 dagar i veckan, inte lägger ner tid på att prata bantning, och som kan skratta åt att det är stökigt och istället säga att det ger mer tid till mys och historier och kramar, en människa som lägger sin energi på att leva istället för att försöka vara "rätt".

Tänk om jag faktiskt duger precis som jag är? Det står ju så i böcker om sånt här - "du duger som du är", men hur gör man för att verkligen tro på det? Jag tror nio av tio dagar på det. Hur gör man för att duga och räcka til  varje dag ?Många frågor men inga svar... Hur gör du?

Jag tror nog innerst inne att jag faktiskt duger. Jag duger och räcker till för det mesta. Eller ? Rock on !

 


RSS 2.0