Vaken på natten ???

Jag vaknar mitt i natten. Det gör jag aldrig om jag inte är i halvkoma. Nu är jag kissnödig (förstår att det är knodden som trycker där) och går upp. Sedan klarvaken........

Klockan är 3, halv fyra, 4, halv fem... vi fem somnar jag om. Sex ringer klockan och jag är en zombie, bokstavligt talat. Snoozar. Kliver upp kl 7 och in i duschen.. trööööttt... Sedan......... GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH - min roliga sambo kastar en "bytta" med ISKALLT vatten rakt in i duschen.

Jag är vaken.

Nånting ska man väl skriva, va ?

Men jag vet inte vad det är, inspirationen är fortfarande på noll-nivå...

Gårdagens spenderades åtminstone halvdags i Sollefteå på möte för att presentera årsredovisningen och få den godkänd av direktionen/styrelsen. Det gick vägen, det är lätt att prata och motivera något man är grymt insatt i, och det är skönt med sådana möten.

Annars så passerar kvällarna mer som i en dimma. Jag är sjukt trött och skulle helst lägga mig direkt efter middagen. Det är inte normalt, jag vet, men vad ska jag göra ? Allt järn jag stoppar i mig har ingen annan effekt än magknip och förstoppning. Så, det är bara att gilla läget. Igår låg jag och vred mig i magknip på natten, jag vet inte vad jag ska ta mig till faktiskt ? Någon som har ett tips ?

Magen växer och äntligen har de kläder jag beställt kommit, jag hoppas att jag kan ha dem nu när dem äntligen kommit. Jag tror inte att jag gått upp så tokmycket nu på dem senaste veckorna, men det återstår väl att se..

MIn bebis är denna vecka ungefär 10-14 cm lång och väger omkring 50-150 gram. Såhär dags i graviditeten kan man enkelt se att man är gravid, och om man har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att man är gravid. Jag kan faktiskt också känna livmodern någon decimeter under naveln.


Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.

Det är så coolt att detta händer utan att man behöver röra ett finger !!!!!!!!!!!
 
Förra gången känns som i en annan värld. Snacka om stöd och kärlek från alla håll och kanter denna gång, plus att jag själv mår BRA ! (förutom tröttheten då). Även om jag inte gillar att vara gravid "per sé", så är det häftigt med allt som händer, och allt som ska komma att hända !!!!!!!!!!!!!!!!!


Schwooosch...

.. så passerade helgen.

Vi har haft en slapp helg. Pelle kom ju hem i fredag som en ny människa. För mig gick luften ur. Det kanske är så när man spänt sig länge, och varit nervös för vad som ska hända och ska sköta jobb, barn och hem själv, att man liksom inte hinner ta det piano.

Jag vill dessutopm flagga för "nya" Nagelverkstan. Eftersom jag själv bara spyr av lukten, så är det en ny stjärna där nere, en underbar person som heter Marit som har gjort fantastiskt fint och eftersom min energinivå är på NOLL, så är jag GLAD. Boka gärna tid hos henne...

I morgon startar en ny arbetsvecka - för mig också en ny grav vecka, magen börjar bli STOR !! Jag ska försöka lägga ut nån bild här snart. Jag cravar numera FISK. Jag älskar fisk. Mumma... I morgon börjar också ett nytt liv  - jag måste försöka röra mig mer om förlossningen ska kunna gå enkelt, så nu ska jag nog gå till jobbet, och utnyttja det där gymkortet som jag ändå trots allt har, lite mer...


I övrigt händer inget. Är det inte svinkallt, så snöar det. Och i regelrätt helgordning har jag också idag avverkat helgens migrän.

Tjing tjong ballong till er alla !Dagens skratt

Kicki 80 år...

Dagarna går..

Stackars Pelle. Jag säger bara det. Fy fan med denna väntan och smärtan. Ligga på sjukhus och ha ont, och  bara VÄNTA. Sjukt. Jag fattar inte att dem inte tar det direkt ?

Svensk sjukvård är för mig rent generellt en gåta. I sann svensk anda, är det ingen som vill ta ansvar för nåt. Inte ens en ansvarig läkare vill ta ansvar för att ta ett snabbt beslut. Låt hellre personer gå in i tamefan depression och total maktlöshet i smärta över att ingen vill ta ett beslut. Och går en vanlig människa till vården då är det ju inget fel på en. Vad man än drabbats av, förutom om man brutit nåt, så är det inget fel. Man ska endera banta eller sluta röka - det är lösningen på alla problem. Nä fy fan, jag kräks på hela situationen.

Gällande bebben:

Fostervattnet byts ut var tredje timme. Det lilla hjärtat pumpar 28 liter blod om dygnet. Detta kan verka mycket, men som jämförelse pumpar det nyfödda barnets hjärta på samma tid inte mindre än 350 liter! Händerna på fostret är nästan som de ska vara nu, men benen är fortfarande korta. Fostrets rörelser blir mer mjuka och kontrollerade och vissa kvinnor kan nu börja känna att det rör sig därinne. Men för de flesta dröjer det några veckor innan de kan känna något.

De höga hormonnivåerna hos kvinnan börjar nu plana ut och graviditetssymptomen blir därmed svagare. Kvinnans kropp använder dubbelt så lång tid för att smälta maten som annars. Den mat som tidigare tog cirka 50 minuter att bearbeta tar nu 130 minuter! Dessutom absorberas dubbelt så mycket vätska till maten, så det är inte konstigt om man känner sig uppsvälld.


Ja, hur ska den här helgen sammanfattas...

Vi firade födelsedag för Pelle i fredags. Vid kl 2 på natten väcktes jag av att de som stannat på lite partaj hade skickat Pelle med ambulans, diskbråcket har verkligen gjort sig påmint nu och resultatet nu efter några dagars sjukhusvistelse är att han kommer att opereras... Både blä och äntligen. Jag är så glad att dem äntligen gör något åt hans smärta  - man lider med karln varje dag.

Själv har vi haft en lugn helg, man har ju inte piggheten till 100 % så tidiga kvällar och lugna dagar är min melodi numera. Det är oerhört skönt, men jag känner mellan varven hur min ADHD (?) gör sig påmind och jag vill bara göra en massa saker. Men jag tänker lyssna den här gången. Huvudvärk och magknip betyder att man ska tagga ner, eller hur ?

Idag lyser solen så jag föreslog en picknick till lilleman. Han simulerar i sin tur sjukdom för att få stanna hemma och ta det piano. Ja, vad säger man - ska man tvinga en unge ut till picknick eller inte ??

I dagens DN stod dagens sanning också. Läs artikeln kring statusjakt för föräldrar genom sina barn. Jag har sagt det länge
.

Schyffert

Hur bra var det inte, skrattade så jag nästan kissade på mig. Bokstavligt talat.

Han påpekade att man lätt fastnade i en stil man hade när man var på "topp". Det är nog sant, jag kom på mig själv att jag sminkar mig exakt likadant som jag gjorde för 10 år sedan...hmmm.... Kan inte vara bra.

Förresten så har jag känt den lilla akvariefisken i magen nu. Sprattel.

Fakta om detta: Hjärnan fortsätter att växa. Särskilt den främre delen växer sig större för att täcka övrig hjärnstruktur. Hjärnan är ännu uppdelad i tre delar. Fostrets benmärg, lever och mjälte producerar blodceller.

Fostret är nu inne i en intensiv tillväxtperiod och rör sig mycket inne i livmodern. Även om kvinnan inte kan känna rörelserna så känner fostret kvinnan. Om man trycker lätt på magen så flyttar fostret sig.

Shit alltså. Man hajar inte hur mycket som hände i liilla maggen trots allt.


Sveriges sämst klädda

... det är förmodligen jag.

Jag kräks av lukten av nagelvätska, vilket gör att jag har korta stumpar ... har inte haft det på hundra år, men lär få leva med det ett tag till. Fult. Men men...

Jag är trött och fruktansvärt SLUT. Det gör att den extra energi som krävs att piffa ett löshår varje dag som jag har inte finns. Så ikväll ryker det också. Halvpage here I come. Urk !

Jag är bara i vecka 14. Men jag har gravidmage, och inga kläder har jag köpt för denna situation. Jag har därför mina gamla jeans, ett gummiband i knappen och en lila tunika som ska täcka "öppningen". Ser fördjääävligt ut.

Nåja, jag är snart tillbaka till mitt gamla underbara jag. Eller ... ??


Skitdålig på att uppdatera mig..

Jag är usel på den här bloggen nuförtiden. Orsaken kan vara en kombination av en otroligt hög arbetsbelastning på jobbet, en man med diskbråck och så klart, min osannolika trötthet. Jag har lärt mig från förra gången att man ska lyssna på kroppen, så jag är numera inte vaken längre än till 20,30 varje dag. Annars får jag migrän. Life´s great ! :-)

Annars känns det faktiskt häftigt att vara gravid den här gången. Jag vet liksom vad som väntar, vilken otrolig kärlek som jag åter igen kommer att få uppleva, nu dubbelt upp med två underbara kids. Extra roligt är det ju att Pelle inte varit med om detta förut så klart, och att det är hans "första" gång. Att han också ska få uppleva denna härliga känsla av ett barn, även om han är Zebbans pappa också, så var han ju tyvärr inte med när han föddes. Jag unnar verkligen honom detta, och det var synd att han inte var med på ultraljudet nu sist, och fick se den lilla illbattingen i magen.

Idag är vi ensamma här på Bygatan, jag och mr Z. Vi inväntar mams och paps i morgon, för lite Viklunds-hang out, under helgen medan Pelle frodas nånstans kring Östersundshållet. Om allt går som det ska ska det bli både slalom och rörbyte i solariet under helgen. Ska be pappa på mina bara knän att vi gör det tillsammans, rören alltså.

På morgnarna har jag alltid fantastiska idéer kring vad den här bloggen ska innehålla. Vid lunch har jag inte hunnit titta upp på nåt annat än mitt "vanliga" jobb, och det är väl helt riktigt, men i samma ögonblick som jag får annat på fatet, så försvinner blogg-inspirationen. Antar att energin inte räcker till allt.

Nu är det 2 1/2 men. Det betyder en filt, sängen och en rolig timme.

Hare.


Nu vare länge sedan...

Jag skrev nåt vettigt. Jag gör inget skoj, därav inget att skriva.

Hostan har tagit enorma proportioner och det är mellan varven mest ett piiiiiiiiiiiiiiiiip i luftvägarna.

Jag har tappat bort mina SCHWEEEEEEEEEEEEEIGT dyra skinnhandskar. Idag spenderade jag det som var över på lönen med att köpa nya SCCCCCCCCHWWWWWWWWWWWWEEEEEEEEEEEINIGT dyra handskar och en begagnad barnstol.

Åkte in till El Doctore idag, för att jag börjat blöda förra veckan. Det var ingen fara. Fick göra UL, och se den lilla, tydligen inte så lilla utan till och med rätt så stora för sin "ålder", väldigt rörliga bebisen som ligger där inne. SÅ COOOOOOOOLT !


RSS 2.0